Мангал как явление пришел к нам с Кавказа. Слово «мангал» в переводе означает «корзина с углем». Есть множество разновидностей мангала, но суть процесса приготовления одинакова: небольшие кусочки предварительно замаринованного мяса нанизываются на металлические прутья — шампуры и, вращаясь, поджаривается высоко над углями при высокой температуре. Таким образом, мясо быстро покрывается корочкой, а большое расстояние от углей позволяет пропечься ему внутри.
На відміну від мангала, в барбекю для смаження м'яса використовується сітка, розташована невисоко над вугіллям, який насипаний на другу сітку, розташовану нижче. Вугілля дають середній жар, м'ясо, нарізане поперек волокон великими шматками (стейки, котлети), знаходиться ближче до вугілля, але запікається довше. М'ясо для барбекю заздалегідь не маринується, але в процесі приготування постійно змащується спеціальним соусом-маринадом.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Матеріал корпусу | Кований метал |
Покриття корпусу | Жаростійка емаль |
Тип | Мангал |
Тип палива | Деревне вугілля, дрова |
Форма | Прямокутна |
Інформація для замовлення
- Ціна: 9 624 ₴